Desert je desert , svaki više ili manje sladak za mene vrijedi.
Voće u desertima je moj prvi izbor pa tako banana jedno tako egzotično voće koje je ovdje u Hrvatskoj postalo uobičajeno u svakodnevnoj konzumaciji bogata je mineralima i vitaminima , jednom riječju lijek za sve.
Najpoznatiji "banana bread" ili kruh s bananom je slatki kruh sa zgnječenim bananma uz dodatak orašastih plodova a ponekad preliven i sa čokoladom.
Ovaj kuglof jest banana bread od integralnog brašna i banana sa cimetom.
Vrlo kompaktan i zasitan uz čašu mlijeka imate kavlitetan doručak.
Idemo na recept..
Kuglof od banane
Sastojci :
160 g integralnog brašna brašna
1 žličica praška za pecivo
pola žličice soli
2 banane
70 g meda
1 žličica vanilije
1 žlica kokosovog ulja
1 jaje
110 g nemasnog jogurta
1 žlica bademovog mlijeka
Izrada ;
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.
Kalup za kuglof od 16 cm promjera namastiti i pobrašniti.
Pomješati suhe sastojke u zdjeli.
Banane i ostale mokre satojke izblendajte u blenderu.
Mokre sastojke dodajte suhim i dobro povežite.
Sipajte smjesu u pripremljeni kalup.
Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta.
Provjerite drvenom čačkalicom.
Izvadite kuglof iz pećnice nek se odmori 5 minuta zatim ga istresite iz kalupa na rešetku za hlađenje. Poslužite hladan uz smootie od aronije.
Kuglof od banane i smootie od aronije |
Smootie od aronije
Smootie od aronije |
Nema komentara:
Objavi komentar